HTML

No Prosti Mozgalom

A No Prosti egy Kiskunhalason indult mozgalom az utakat, köztereket elöntő kéjipar ellen. A blogon vonatkozó híreket, bejegyzéseket lehet olvasni.

Friss topikok

Linkblog

Hogyan teszik tönkre a prostik a halasi parkerdőt? NÉZD MEG!

2010.03.05. 09:42 noprosti

Nem csak a "bódés" prostituáltak okoznak gondot Kiskunhalason. A mellékelt képeken a Sós-tó melletti parkerdő - elvileg a város egyik gyöngyszeme - látható. Ide járnak ki az 53-as főút mentén (nem a bódékban) kéjelgő prostik és kuncsaftjaik. Az eredmény tragikus, felháborító és elgondolkodtató. Reméljük, nem csak számunkra. Mielőtt belemennénk a részletekbe, nézd meg ezt a posztot, meg ezt is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

52 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noprosti.blog.hu/api/trackback/id/tr721810856

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kurvák és kapitányok 2010.03.07. 22:41:08

Striciállam. Legalizálnák a prostitúciót.Ez virít most a Heti Válasz címlapján, borzalmasan, rettenetesen, mintha csak egy testtelen kósza kéz firkantotta volna föl mutatóujjával az ezerszer szétfröcskölt babiloni falakra, hát jött is rémület a boltban...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar bucó 2010.03.05. 17:14:59

Soha nagyobb baj ne legyen. Amúgy meg lehetne velük állapodni, hogy pénteken összetakarítanak, szombat-vasárnap munkaszünet és akkor nem zaklatják őket a rendőrök.

noprosti 2010.03.05. 17:22:12

@magyar bucó: hát próbálj meg velük egyezkedni... szólj, ha sikerült elintézni, sokak hálásnak lesznek érte :-)

noprosti 2010.03.05. 17:37:03

@09orsi12: légyszi, csak kulturáltan!

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.05. 17:57:20

Nagyon durvák ezek a lányok, vajon mire használják álldogálás közben az óvszert?

vaaaaagy esetleg jómodorú családapák húzzák le a jómodorú faszukról mielôtt eldobnák, nehogy a családanyák az ülés alatt melegedô használt gumiktól elveszítsék jómodorukat?

amikor eldobott McDonald's zacskót látsz, mit mondasz kedves parkvédô nemerkölcscsôsz? Nézzétek mit tesz a bunkó McDonald´s az utcánkkal, vagy azt, hogy nézd már a bunkó fogyasztót, eldobálja a csomagolást.

Kelly és a szexi dög 2010.03.05. 18:25:11

Talán engedélyezni kellene végre a kuplerájokat - jó reggelt!

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.03.05. 18:44:23

hát ez tényleg elég undi... :S
az is gáz, hogy sokan derogálónak tartják a kutyájuk piszkát felszedni, nekem meg akkor égne le a pofámról a bőr, ha otthagynám utána.
szerintem ez mentalitás kérdése lehet, ezeket az igénytelen nőket valszeg egy cseppet sem érdekli, hogy az óvszert szétdobálják, gyanítom csikket, bármit nyugodt szívvel dobnak le a földre (mint sokan mások)
bár az igaz, az óvszer viszi a guszta prímet...

tzi 2010.03.05. 19:53:57

csatlakozom az elottem szolokhoz. Talan ezert is jobbak azok a bodek... es kene engedelyezni...

@szomorutojas: hagyd, erre ugyis az a valasz, hogy ha nem lennenek a kurvak, akkor a csaladapak sem huzgalnanak le ovszereket a fa..kardjukrol.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.05. 20:26:24

@mangoman: nem a prostituált dobja el, hanem a kliens. A lányok maximum nem szedik össze, ami valóban igénytelenség, elvégre ez a munkakörnyezetük.

@shoviet: erre meg az -lenne- a viszontkérdés, hogy akkor ne legyen McDonald's, mert van aki elszórja a csomagolóanyagot? ;)

tzi 2010.03.05. 20:34:46

@szomorutojas: szerintem meg az a az, hogy tenyleg erdok es utszelek a "munkakornyezet". Ha valakit nem kezelnek emberkent, akkor nem is fog ugy viselkedni, ez koztudomasu. Akit pedig egy kocsi hatso ulesen szopatnak 2 ropiert, azt nem nagyon vette emberszamba a tarsadalom...

Hja, hogy legyen -e meki :D Hat tudod, a demagogiaval az a baj, hogy nem lehet vele vitatkozni. Mindig ott a valasz, hogy "az mas". Az egeszet muproblemanak erzem, mivel mindenki tisztaban van az egyetlen potencialis megoldassal..

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.05. 20:51:01

@shoviet: sokakkal ellentétben én nem hiszem, hogy a kuplerájok engedélyezése megoldaná ezt a jelenséget. Az utak szélén azért állnak lányok, mert erre a típusú szolgáltatásra is van igény. Nem találsz olyan vidéki vagy városi újságot, amiben ne lenne nálad-nálam hirdetés. Van alternatíva, de az emberek egy része ezt választja (racionális és irracionális indokokkal). Valójában az útszéli lányok a jéghegy csúcsát jelentik, és még az útszéliek között is komoly különbségek vannak (a két véglet aki védelmi pénzt fizet, de önálló, és aki kvázi rabszolga). Az önállóak között sok olyan van, aki családfenntartó ebbôl a tevékenységbôl, és komoly sztorit épített fel arra, hogy miért üdvös az ô tevékenysége.

Akikre illik a te leírásod azok azok a lányok, akiket egy erôsember összeszed (megvesz) valahol, és amíg van rá kereslet éhbérért futtatja -effektíve éhbérért: enni ad neki, szállást, meg ruhákat vesz a kínai piacon, a hétvégi diszkóban futtatást pedig szórakozásnak hívja-. Ezekrôl a lányokról azonban általában már az iskola lemondott, és a kilátástalanságból ez még kiútnak is tûnt. Szomorú de sok lány hálás a futtatójának azért, mert nem úgy kell élnie mint a szüleinek.

frankó 1 2010.03.05. 21:02:00

Hát csak annyit hogy prostikat kiszorítani úgy kell ahogy a svédek csinálták :nem a prostikat büntették hanem a kuncsaftokat .Így eléggé megcsappant a biznisz.Itt is menne ha a zsaruk nem lennének dinkák

tzi 2010.03.05. 21:03:00

@szomorutojas: a kuplerajok azert oldanak meg a problemat, mert akkor tilthatova valna az utszeli lepkeskedes. Es a kereslet is atmenne oda, amelyik meg nem, az osemberek, azok pedig most sem jelentenek akkora fizetokepes keresletet. Ok inkabb azok, akik veletlenul egy kis penzhez jutottak, de IQ-hoz nem, es akkor most jot szorakoztak 2.5k HUF-bol.
Plusz azok, akik most quasi rabszolgak, megszunnenek annak lenni, mivel a bordelyhazakban abszolut ellenorzott minden (legalabbis errefele, gondolom nem a tajfoldi mintat kene kovetni...), igy aztan nem, vagy legalabbis csak nagyon kicsi aranyban fordul elo ez a fajta rabszolgatartas, plusz az ilyen lanyok is latnak alternativat, meg ha csak a szakman belul is.
A nalad-nalam szerintem egyebkent kicsit a para miatt is nem mukodik, elmenni egy vadidegenhez, ki tudja mikor ugrik elo egy nagydarab Tibi a szekrenybol, vagy mikor hoppan ki a kiscsaj zsebebol egy rendorigazolvany.
Summa summarum, bordelyhazak, es ellenorzott korulmenyek kellenek. Mellesleg itt a lanyok adot is fizetnek, nem is keveset... :)

Photoshop Guru · http://photoshop-tutorialok.blog.hu/ 2010.03.05. 21:15:18

a képek elárulnak mindent, ez kész...
egyetértek frankó1-gyel

frankó 1 2010.03.05. 21:21:41

Amúgy meg a bordélyház sem jó .milyen az ,hogy 20 percenként mennek a férfiak és ölelgetik azt a ku...t amit elötte más nyalogatott.Undorítóak.Van egy csomó nő aki egész életébe nem volt semilye mégsem alacsonyodik le ide.MI lesz ezekből 40-50 éves korukban amikor a kutyának sem kellenek?

noprosti 2010.03.05. 21:22:38

@shoviet: talán nem kellene hozzá bordély, hogy a dolgok rendezettebben működjenek. ha az önkormányzatok kijelölnének türelmi zónát, akkor is el lehetne tüntetni a prostikat az út széléről, meg a parkerdőből.

ami a bódékat illeti, az nem megoldás: egyrészt, ahol nincs mögötte ház, ott ők is az erdőbe járnak, másrészt elég rossz országimázs...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.05. 21:45:25

@shoviet: a kuplerájjal az a baj, hogy nagyon egyértelmû. Nem tudom neked hol az "itt", de ahol én lakom most, vannak kuplerájok, mégis virágzik az út menti prostitúció.

A szolíd családapák nem akarnak a kupleráj elôtt parkolni fényes nappal (este meg ugye otthon vannak), ráadásul a kliensek jó része átutazóban könnyít magán, és nem tervezetten kurvázni megy. Tehát valóban eltüntetné az olyan zsákutcákat, mint a fóti szemétégetô, ahova kizárólag ezért megy személyautó, de nem múlnának el a közutak parkolóiban strichelôk. A kamionosok számára -akik lehet hogy az ôsember kategóriába esnek :)- nem alternatíva a városban lévô kupi.
A nálad-nálam, avagy a szobázó lányok jól mûködnek otthon, a prostitúció egyik igen nagy ágazata (utcaiak, szobázók, hotelesek, nightclubbosok ezeken belül pedig millió árnyalat).

A teljes mértékû legalizálás, és korrekt szabályozás valóban megoldást jelentene arra, hogy elválasszák a társadalomra veszélyes prostitúciót (kényszerített, kiskorú, stb) a prüdériára veszélyes prostitúcióról.

Teljesen egyetértek veled, hogy legalizálni kellene, és lenne pozitív hatása, ugyanakkor nem hiszem hogy teljesen eltûnne az utcai prostitúció. Viszont noprosti utolsó kommentjével együtt (legalizálás, plusz korrekt kijelölése az utcai prostitúciónak) azonban valóban jobb helyzetet teremtene minden résztvevô számára.

tzi 2010.03.05. 21:46:44

@noprosti: milyan orszagimazs, gondolod hogy a francia turistat Bivalybasznad also valamelyik erdoszele erdekli? Meg hogy a bbc attol hangos, hogy nehany ovszerekkel van tele a magyar Hortobagy? Ne viccelj.

A turelmi zona mire jo? Arra hogy egy kijelolt helyen acsingoznak es ott szorjak a szemetet? Es akkor az mar ugy jo, ugye, mert mar nem bantja a szemeteket?
Fenntartom, hogy nem kiebrudalni kene a prostikat, hanem normalis korulmenyeket biztositani. Az a szaros turelmi zona csak arra jo, hogy a tisztelt polgar ne lassa a problemat. De a rozsaszin elefant attol meg ott lesz.

tzi 2010.03.05. 21:52:24

@szomorutojas: az itt Hollandiaban van. Igaz, nagyon sok minden kene az igazi szabalyozashoz, nem csak egy epulet. De amennyire en tudom, eleg olcso egy ilyen kurvaablakot berelni, es ugy jon a bevetel, szoval jobban megeri nekik a normalis korulmeny. Es nem, nem nagyon vannak utszeliek, mert van egy hatekony rendorseg, es olyan buntetest vernek ra arra, akit ilyesmin kapnak, hogy egyszeruen nem eri meg. Es bizonyam hogy el is kapjak oket :)
Lehet ezt jol is, csak kell hozza sok minden. Tobbek kozott egy nem prud es ontelt tarsadalom is.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.05. 21:57:20

@shoviet: már a jelenlegi törvény mellett is sok mindent el lehetne érni otthon is, ha a fogyasztók nem lennének prûdek. Az a pár türelmi zóna úgy néz ki, mint egy háborús terület, pedig lehetnének szemetesek, lehetne parkosítani, hogy kulturált körülmények között mûködhessen mindez.
De nem, mert a szabályozás lényeg eltûntetni álszent szemeink elôl a problémát, és nem megoldást nyújtani az állampolgárok azon két népes csoportja számára, aki a testét adja bére, illetve aki ezt igénybeveszi.

A fô nehézség a prüdéria és az álszentség, a technikai oldal gyorsan meglenne.

noprosti 2010.03.05. 22:04:15

@shoviet: akár hiszed, akár nem, itt sokakat zavar, hogy az utak széle tele van prostival, és nem a prüdéria, meg az állítólagos erkölcsi felsőbbrendűség miatt, hanem azért, mert igénytelen és undorító, olyan mint bulgária-alsó - és ezzel nem a bolgárokat akarom sértegetni.
Ha úgy jobban érthető: messze nem polgári, ami itt van, a szó eredeti értelmében, persze.
Az általad ellenzett türelmi zónát egyént maguk a prostik is elfogadnák, nekik megfelelne. Ott lehetne takarítani, rendet tartani, a lányok megvédhetnék magukat a stricikkel szemben (bár ez lehet, hogy túl idealisztikus), és aki akar, az átuzaóban is odatalálna.

nem túl bonyolult ez...

tzi 2010.03.05. 22:16:24

@noprosti: akkor esetleg ahelyett, hogy noprosti felkialtassal hoborognetek, gyakoroljatok nyomast az onkormanyzatra, hogy igenis legyen turelmi zona, tessek osszefogni a prostikkal. Azok is emberek am, tudnak beszelni, lehet veluk tarsalogni a dologrol.

noprosti 2010.03.05. 22:19:37

@shoviet: beszéltünk velük, és nyomást gyakorlunk az önkormányzatra, ezért gyűlnek az aláírások, eddig 2 ezer van.... de ez a korábbi posztokból is kiderül, jó reggelt

tzi 2010.03.05. 22:36:26

@noprosti: de mi szukseg az osszes tobbire, en ezt kerdezem. Olyanokat mondani, hogy a prostik onkreteszik a halasi parkerdot, etc? Hamar mindenaron bunbakra kell mutogatni, akkor miert nem inkabb olyasmi, hogy pl. az onkormanyzat toketlenkedese tonkreteszi..., stb?

noprosti 2010.03.05. 22:44:13

@shoviet: hát azért, mert a prostik valóban tönkreteszik a parkerdőt... és ez nem csak az önkormányzat felelőssége, hanem az övék is

tzi 2010.03.05. 23:28:37

@noprosti: oke, nezd, nem akarok szorszalakat hasogatni, de ilyen alapon a ti felelossegetek is. Vegulis ha valakinek annyira faj, vegyen egy szemetfelszedo palcat, meg par nagy fekete zacskot... ja, vagy hogy az mar tul budos lenne, nem te raktad oda? Akkor viszont ennyit a felelossegrol is... :D
nem arrol akarlak meggyozni, hogoy a kurvak egyaltalan nem tehetnek semmirol, de ez a bunbakgyartas nagyon magyar, szimpla hangulatkeltes, hogy legyen meg egy utalnivalo tarsadalmi reteg.

noprosti 2010.03.06. 10:14:17

@shoviet: ugye viccelsz?!!! mi szedjük fel a prostik szemetét? akkor a felelős budapesti polgárok meg szedjék fel a kutyasétáltató társaik után maradt ürüléket? ha nem teszik, akkor az ő felelősségük? gondolkozz!

miféle bűnbakgyártásról beszélsz? ha ezt tennénk, akkor az lenne a cél, hogy a prostik "dögöljenek meg", vagy tűnjenek el, vagy mit bánjuk mi. de nem ez a cél...

wadmacs 2010.03.06. 12:05:56

èn mindig nagyon szégyellem magam, ha ut szélén álló nöket látok.. nem is tudom miért..
Föleg amikor a magyar határt átlépve az elsö látványosságok közé ez tartozik... nem engedném meg,,, szigorúan nem!!
a türelmi zóna azért lenne jobb, mert elkerülhetö, ha nem akar vele az ember szembesülni, aki meg szükségét erzi ezen szolgáltatásoknak oda mehetne célzottan... lehetne tisztán tartani miért ne??? kukakat kihelyezni,,stv valami megoldás csak van.. kulturáltabb országokban is van....ott is vannak protik...parkolókban is, ut szélén is valahol...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.06. 12:13:38

@noprosti: shoviet logikája a következô:
1. egy közösség vagytok (te, az aláírók, az önkormányzat és a kurvák)
2. a probléma az, hogy a kurvák -kijelölt terület híján- a parkerdôben mûködnek
3. a parkerdô infrastruktúrája nem alkalmas prostitúcióra (nincs kuka, nincs bódé, vagy ha van, az a baj)
4. ti szeretnétek, ha a parkerdô (ami közös, tietek és a kurváké) tiszta lenne
5. a kurvák nem szedik össze a gumit (valószínûleg ugyanazon okból, amiért az Orbit sem szervez szemétszedést a rágópapírokért, szarik rá)
6. titeket zavar, de az össz tett amit tettetek, összegyûjteni 2000 aláírást hogy az önkormányzat tegyen valamit.
7. ezzel szemben viselkedhetnétek közösségként, 2000 ember egész kevés erôfeszítéssel összehozhatna 20 kukát, egy szerzôdést a területi szemétszállítóval, hogy a kukákat ürítsék, nomeg egy közös platformot a kurvákkal, hogy megoldás szülessen

És bizony, a parkôrök a legritkább esetben a saját szemetüket szedik, ôk a parkra vigyáznak.

tzi 2010.03.06. 18:41:28

@noprosti: figyi, nagyon sorry hogy ezt kell mondanom, de te eleg korlatoltan szemleled ezt a dolgot. Nem kell egybol a mutogatassal jonni, hogy bezzeg a masik. Nem azert szedem fel a mas szarat mert bezzeg pesten, hanem mert zavar. Ha csak a szam jar, akkor nem zavart igazan.

@szomorutojas: Koszonom! :D Valahogy igy ertettem, ja.

noprosti 2010.03.06. 18:46:15

@szomorutojas: ne tegyünk úgy, mintha a parkerdő kuplerájjá alakítása normális dolog volna, egyenlő azzal, mint amikor családok kijárnak oda sétálni, sütögetni, miegymás! megjegyzem, vannak ott kukák, és a kirándulók használják is...

a parkőr jó lenne, az úgy repítené ki a lányokat, meg a kuncsaftjaikat, hogy csak na :-)

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.06. 19:11:35

@noprosti: az erdô ott nô, és a közösség használja. Ki így, ki úgy. Nem lepne meg, ha tisztes polgári tizenévesek is ott kufircolnának a bokrok aljában, akárcsak kedves édesapjuk a kurvákkal.
Mindenki másképp használja, és a használatnak különbözô következményei vannak. A focizástól például kihal a réti pimpôke, és nincsenek éticsigák, az esti romantikus kézenfogva sétálástól meg nem tudnak vadászni a baglyok. Jah, és igen, a prostitúció _használói_ után gumik maradnak.
Ezek közül egyik sem normális, csak egyik elfogadottabb (noha a foci újabb tevékenység, mint a prostitúció).

A harmadik képen egy botra posszantott parkolótábla és egy lovak kikötésére alkalmas kerítés van. Kuka nincs.

A parkôr ugyanúgy nem tudna mit kezdeni vele, mint ti. Ugyanis a parkôr is a 2000 aláíró egyike lenne, aki semmit nem akar kezdeni a problémával, csak aláírni és látni, hogy megoldódik huss magától.

Civil kurázsit nektek de izibe!

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.06. 19:13:18

@noprosti: potenciálisan ugyanazon családapák sütögetnek kedélyesen vasárnap délben, akik aztán csütörtök este letolják a nacit a balegyen. Csak a fürstli csomagolását nem szégyelli bedobni a hátsó ülés elé.

tzi 2010.03.06. 19:18:07

@szomorutojas: az van, hogy mi itt tok foloslegesen szajalunk. Amig az a mentalitas, hogy 'ha mi osszeszedjuk a hasznalt gumit, akkor szedjenek kutyaszart a pestiek", addig nem csak ertelme nincs beszelni, foloseges is, mert egyszeruen nem ertetik meg amit mondasz. Es ez mar a blog cimebol is kiderul...

... es sajnos nem sikerult meggyozni arrol, hogy tobbek vagytok egyszeru erkolcsi madarijesztoknel...

noprosti 2010.03.06. 20:13:13

@szomorutojas: ha te a focit és a prostitúciót ugyanolyan "káros" dolognak tartod, akkor nincs miről beszélni. meg akkor sem, ha azt hiszed, hogy minden férj és családapa prostihoz jár.

kukák márpedig vannak :-), ha erre jársz nézd meg, csak vigyázz, nehogy belelépj valamibe...

miért gondoljátok, hogy mi nem akarjuk megoldani a helyzetet? ha így lenne, akkor a prostiknak nyújtanánk be az aláírásokat.

de mi türelmi zónát szeretnénk, amit egyébként ők is. attól tartok, hogy ezt ti nem is akarjátok megérteni.

@shoviet: már leírtuk többször, hogy mit szeretnénk. a no prosti azt jelenti, nem akarjuk a lányokat ott látni az utak mentén és a köztereinken. ez nem a prostitúció megszüntetését, hanem szabályozását jelentené - mint ahogy általában a nyugati országokban -, ami mindenkinek jó lenne. de ezt valamiért nem akarod megérteni.

nem akarlak sértegetni, de valahogy az az érzésem, hogy te is érintett vagy a témában. Ez nem gond, félre ne érts, csak ha így van, akkor megértem, hogy miért vagy ilyen elfogult az egyik fél irányába.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.06. 23:26:43

@noprosti:
Nem minden családapa jár prostituáltakhoz, de a kliensek nagy része a stabil párkapcsolat mellett kapcsolódik ki így.

Ha meg akarnátok oldani a helyzetet, akkor a prostiknak nyújtanátok megoldást, és nem azt várnátok, hogy az önkormányzattól egyszercsak megérkezik a megoldás (ami ugye nem megoldás, csak átteszed más ablaka alá). A kijelölt türelmi zónák valóban megoldást jelentenek, Budapesten jól látni, hogy ahol kijelöltek egyet-egyet, a környék más, korábban frekventált utcáiból elvándoroltak. Ugyanakkor a probléma nem oldódott meg, csak most máshol szemetelnek.

Tehát valóban ez egy megoldás számotokra, már nem lesz szem elôtt.

Amit mi mondunk, aszerint a megoldás az lenne, ha felismernétek a problémát, a kulturálatlan körülményeket. Ami a közösségetek jeles eltévelyedô tagjait és közösségetek testüket áruba bocsátó tagjait egyaránt méltatlanul érinti. A megoldás rávenni a lányokat és a klienseket, hogy használják a kukákat. És bizony az, ha szerveztek a halasi parkerdôt megmentô szemétszedést, ha kiraktok táblákat, ha felhívjátok a figyelmet arra, hogy egyrészt ez létezik, másrészt a békés együttélésnek (hamár nincs türelmi zóna) az az ára, hogy kirakják a kukába a teli zacsit, akkor valószínûleg meglenne a hatása. Nem egy nap alatt, de valószínûleg középtávon (akár rövidebb idô alatt, mint mióta ez a blog fut) sikerülne megoldani. Ugyanis az emberek (minden ember) törekszenek a konfliktusmentes létre.

És nem, én már jóideje nem vagyok érintett, korábban is csak kliensként, nomeg jópár interjút csináltam lányokkal egy barátom kutatását segítendô.

@shoviet:
Az a baj, hogy senki sem hiszi el, hogy a mentalitás megváltozása nála kezdôdik (mert azt mindenki tudja, hogy bezzeg nekik könnyû, ahol a "nekik" a hollandok, svédek, lengyelek, pestiek, falusiak, tanyasiak, városiak, lakótelepiek, etc). Azt hiszi mindenki, hogy egyszercsak az önkormányzat és az állam, no meg Mária az országvédô egyszercsak rájuk bocsátja a mentalitásváltást, és onnantól majd beengedik egymást az elfogyó sávból.
Noprosti még egész kommunikatív, a magyar blogvilág más csücskeiben már kibannoltak volna ennyi értetlenkedésért ;)

tzi 2010.03.07. 00:39:39

@szomorutojas: tobb komment, kozelebb a cimlap :D
Nade nade. Veled teljesen egyetertek -legfeljebb ma nem voltam humoromnal a szajbaragashoz. Nem fer a fejembe, mire jo az egymasra mutogatas, meg a felig felvont szemoldok. Tenyleg iszonyat undorito a mas, foleg ilyen jellegu mocskat szedni, viszont egy ilyet siman meg lehetne szervezni, es akkora csinnadrattat rendezni korulotte, hogy meg az onkormanyzat is lepjen. Mert ha a helyieknek budos is maga a munka, akkor is, legalabb a szervezes. Vannak zoldek, akik onkentesek, es lattak mar sokkal csufibb dolgokat par hasznalt guminal, van hozza eszkozuk, meg mediakontaktjuk -bar utobbi nem kell, szvsz barki elmegy a retekklubhoz, vagy barmelyik kollegajahoz, es elmondja hogy ekkor meg ekkor itt meg itt erre es erre keszulunk, akkor meg fognak jelenni, mert ez pont egy olyan tema, ami nem am csak a lokotopusztai telepuleseket, vagy epp Az NAgy Budapestet erinti, hanem mindenkit. Es akkor probaljon meg toketlenkedni a tanacs. eleg hamar lenne turelmi zona. Ami szerintem pofon a szarnak, de ok csak ennyit akarnak. Noprostiek elhiszik hogy nincs prostitucio ha nem latjak, vagy ha 10 km-et kell vezetniuk az elso muffig -a vilagot meg majd megvaltjuk mi magunk :)

tzi 2010.03.07. 00:53:20

@noprosti: :D :D :D Hat eddig ezt nem is olvastam :D
Nem, bocsi egyaltalan nem vagyok kurva, sot, meg csak nem is ismerek egyet se szemelyesen. Haladno egyetemista vagyok -es nem "szolgaltatasbol" fizetem a tandijat :D

Viszont nagyon nagyban minosit teged, hogy en "biztos erintett" vagyok, csak mert kiallok valamelyik oldal mellett. Nem kell erintettnek lenni. Eleg kicsit belegondolni, es emberszamba venni olyanokat, akikre nagyon divatos es trendi kopkodni, csak epp nincs jogalapja. Ok is csak olyanok, mint a buszsoforok, meg a villanyszerelo. Egyszeru szolgaltatok, akik adott osszegert elvegzik a megrendelt szolgaltatast. Es a hideg futkos a hatamtol ha arra gondolok, hogy Magyarorszagon, meg turelmi zona kereteiben is a hatso ulesen lemegy egy gyors numera, aztan apuka hazamegy, es az asszony szajaba teszi a botot. T.i. lehet hogy egy szep napon meghazasodom, es en leszek az az asszony, es bar szeretnem hinni hogy majd az en ferjem lesz a kivetel, de valszeg ugyanugy felre fog kefelni, mint mindenki mase. Akkor meg mar legalabb a kurvak tripperet ne hozza haza, nem? Meg ne mar azon a hatso ulesen csorogjon egy vadidegen no, ahol aztan a gyerek jatszik. Igenis legyen normalis kozeg, lehessen tisztalkodni, stb. Lofaszt turelmi zona, bordelyhaz kell.

noprosti 2010.03.07. 09:08:12

attól tartok, permanens félreértésben vagytok. nem gondoljuk, hogy, ha nem látjuk a lányokat, akkor ők nincsenek is, és a prostit - sokakkal ellentétben - nem szitokszóként használjuk, ha azok lennétek, az sem lenne baj, szívesen vitatkoznánk továbbra is, csak akkor érthető lenne ez az elfogultság.

azzal viszont nem értek egyet, hogy a kéjelgés ugyanolyan munka mint a villanyszerelés. ha valaki saját testét áruba bocsátja, és másnak segít az asszonyt megcsalni, az nem ugyanaz, mint amikor bekötik hozzád a 220-at. de lehet, hogy én őskori lelet vagyok :-)

egyébként a bordély sem lenne elvetendő ötlet, de az távoli megoldás, mert a new york-i egyezményből ki kellene hozzá lépni...

a lényeg, hogy ne a város kirakatában legyenek, szerintem ez egy méltányolható cél, amit a 2 ezer aláírás is jelez

a szemétszedésről még egyszer: persze lehet szemétszedést szervezni, volt is ilyen, lesz is ilyen, de itt nem erről van szó. ha mi összeszedjük, holnap úgyis szétdobálják, a legjobb lenne, ha saját területük lenne, amit nekik kellene rendben tartani.

8kelvin8 2010.03.07. 16:45:53

Tanulj meg úgy játszani, mint a profik és keress pénzt a helyes stratégiával! Szerezd meg a PokerStrategy.com ingyenes 50$ kezdőtőkéjét!

Látogass el most:

pokercash.blog.com/

tengernagy 2010.03.07. 20:12:28

@frankó 1: igaz. De lehet más módszer is, igazi civil: meg kell szervezni, hogy minden bódé előtt megáll 3 autó, és fotóz! csak úgy, a tájat. És benne a bódét, meg azt a majmot, aki ilyenféléktől akar szolgáltatást venni. Persze egy vagy két ember ezt nem tudja csinálni, de 30 ember 30 autóval, az már erő. A strigók gyáva kis férgek, szólni se mernének. Egy gyönge pont van: a hülye, korrupt sünök.

noprosti 2010.03.07. 21:43:26

@tengernagy: :-) erre lenne nagy felzúdulás a "jogvédők" részéről...

voice2 2010.03.08. 08:48:54

A prostitúció és más szakmák közötti párhuzam tényleg kicsit meredek. Én semmiképpen nem sorolnám tisztességes munkák közé, azért a humanizmusnak is vannak határai!! Számtalan ismerősöm küzd megélhetési problémákkal, mégsem áll ki az utca szélére!
Természetesen arról is lehetne vitázni, hogy ki a nagyobb hunyó a dologban, a lányok, vagy a futtatóik!!

tzi 2010.03.08. 09:06:20

@voice2: az a baj, hogy idealistak vagytok. Amikor te X ev egyetem utan elmegy egy ceghez, es eladod nekik amid van, akkor mit csinalsz? Aki emberekkel dolgozik az eladja a kommunikacios kepessegeit, a "mindig a vevonek van igaza" bekat amit a gyomraban hord, eladja hogy konnyeden szimpi lesz masoknak, stb. Aki meg mondjuk informatikus, az is eladja magat, a szaktudasat, az idejet, az energiajat. Tudod, ha nagyon megpiszkaljuk, valoban prostitucio minden olyan munka, amit penzert, de nem kedvtelesbol vegzel. Igy aztan az a vege, hogy ok is csak szolgaltatok, csak hat ok ezt adjak el. Van am koztuk diplomas ember is, legalabbis itt van egy csomo, gondolom az erdoszelen valoban nem ok acsorognak.
De mint mar emlitettem, en se tudom hova tenni magamban az egesz iparag letezeset, viszont amig nem egy varos kurvajol megel a kurvaibol, addig erdemes elgondolkodni azon, hogy vajon van-e piaca, es erdemes-e akkor tiltani.
Es a tescoban vonalkodokat huzogatni se tisztesseges munka, mert meltosagon aluli, es teljesseggel megalazo, hiszen egy jol kepzett majom is el tudna vegezni.

gordh · http://veszbejarat.org 2010.03.08. 17:45:09

egykét gumitól még nem megy tönkre, de azért nem kellene szemetelni, gondolom van ott valami szemétgyűjtő... pl kuka...

veszbejarat.org

raszt@ · http://stoppolas.blog.hu/ 2010.03.08. 18:00:42

tényleg elég ganajul néz ki, de hát ezért vannak a rend nagyszerű őrei, hogy megoldják a problémát :D

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.09. 19:27:27

@voice2: valamiért te úgy gondolod, hogy a prostitúció könnyû pénzkereset?
Szerintem irodában ülni naphosszat, és exceltáblákon operálni könnyû pénzkereset.
Nem véletlen, hogy lényegesen kevesebb pénzért sokkal több ember hajlandó rá, mint hogy télen-nyáron hidegben út szélén változó higiéniájú kliensek nemi szervét kezelje.
Az iránta nyújrott általános érdeklôdéshez képest alulbecsülöd a nôi nemi szervet az emberi aggyal szemben.

A munka iránt van kereslet, meg is fizeti a kereslet a kínálatot.

Shoviethez csatlakozva: Én próbáltam már eladni a munkaerômet a jelenlétem nélkül, de nemigen sikerült, akkor én most a testemet árulom?

voice2 2010.03.09. 21:12:41

@szomorutojas: Őszintén szólva nem nagyon hat meg, hogy könnyű, vagy nehéz pénzkereset, nem is ez a fő téma, hanem az, hogy kéretlenül ne kelljen nap, mint nap prostik sorfala között bevonulni Kiskunhalasra.
Ez viszont nagyon is érdekel!
Amszterdamban (ha már annyit szóba került) az megy a piroslámpás negyedbe, aki akar, aki viszont nem megy oda, mert nem akar, arra nem tukmálják kéretlenül a "portékát".
Szerintem igenis vannak erkölcsi alapelvek, amik fölötte állnak munkapiaci, meg piacgazdasági érveknek.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.10. 08:19:22

@voice2: "A prostitúció és más szakmák közötti párhuzam tényleg kicsit meredek. Én semmiképpen nem sorolnám tisztességes munkák közé, azért a humanizmusnak is vannak határai!!"
Ezt állítottad, erre válaszoltam.
süti beállítások módosítása