HTML

No Prosti Mozgalom

A No Prosti egy Kiskunhalason indult mozgalom az utakat, köztereket elöntő kéjipar ellen. A blogon vonatkozó híreket, bejegyzéseket lehet olvasni.

Friss topikok

Linkblog

Bódé, bordély, balkán - komment a kommentekhez

2010.02.17. 18:04 noprosti

Az előző poszt nem kevés kommentet generált, vagyis legalább már beszélünk a témáról. Néhány észrevétel azonban ide kívánkozik, hogy a No Prosti Mozgalmat érintő esetleges félreértéseket eloszlassuk.

1. Tudjuk, hogy a prostitúciót nem lehet megszüntetni. Ez nem is cél. Az viszont igen, hogy ne az orrunk előtt űzzék az ipart. Sokan külföldi példákra hivatkoznak: nyugaton valóban vannak piroslámpás negyedek. De van egy nagy különbség: az ember megválaszthatja, hogy odamegy-e, vagy sem. Itt viszont fordítva van: a prostitúcó türemkedik be hozzánk. Németországban, vagy Angliában látott már bárki főutak mentén kínálkozó prostit?

2. Nem csak bódék ellen tiltakozunk! A buszmegállókban és a Sós-tói parkerdő környékén - a városon belül! - is ott vannak a lányok. És nem csak a saját telken álló ingatlanokban, hanem a kikötőben és az erdőben is folynak a légyottok, undorító állapotokat (gumik,zsebkendők) eredményezve.

3. A prostitúció nem bűncselekmény! Viszont, ha védett övezetben történik - ide tartozik a főutak környezete is - az már szabálysértés. A törvény célja éppen az, hogy a visszaszorítsa a "kirakatból" ezt a jelenséget. A törvény betűjét tehát kijátszák a magánterületen épített bódékkal, a szellemét azonban nem - vagyis a probléma ezzel nincs megoldva.

4. Igazuk van a prostituáltaknak abban, hogy az önkormányzatoknak kellene türelmi zónát kijelölniük - ez nagy mulasztás! Hovatovább, arról is el lehetne gondolkozni, hogy legálissá váljon a bordélyházak üzemeltetése, ahová a prostitúciót vissza lehetne szorítani. (A New York-i Egyezmény alapján a magyar törvények tiltják a bordély üzemeltetését.) Mi úgy tudjuk, ha már többen használnak erre egy adott ingatlant szexipari célra, az bordélynak számít...

5. A térség hírnevét súlyosan rombolja a prostitúció. Ha fejlődni akarunk, akkor miért tűrjük a balkáni állapotokat a főutak mentén és a közösségi tereinken?!!

6. És még valami: nem vagyunk erkölcscsőszök, csak felelős polgárok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noprosti.blog.hu/api/trackback/id/tr911766869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása